Műszaki tartalom

Az épület műszaki tartalma

2330 Dunaharaszti, Dózsa György út 71., (HRSZ: 488) alatti 2 lakásból, 2 irodából és 2 üzletből álló új építésű épület

A.)                  Az épület műszaki tartalma

A „………” társasház Dunaharasztiban, a Dózsa György úton …..m2 nagyságú területen épül. A társasház közelében 5 perc sétára található a Dunaharaszti vasutállomás, így könnyen, kb. fél óra alatt elérhető Budapest központi területe.

A lakások kialakításánál törekedtünk a terület kedvező tájolásának kihasználására. Az épület földszint+1 emelet kialakítású, a földszinten 2 db üzletet és 1 irodát, az emeleten a 2 lakást és 1 irodát alakítottunk ki.

Parkolási lehetőség a telken belül van. A külső megjelenésben a manapság divatos fehér és szürke színek dominálnak.

Az épületet a helyi kialakult beépítési módnak és építési szabályzatnak megfelelően helyezzük el.

TEHERHORDÓ ÉPÜLETSZERKEZETEK (statikai terv alapján):

-          Alapozás: Sávalapra támaszkodó vasbeton alap vasalt aljzatbetonnal

-          Felmenő szerkezet: Az épületek tartószerkezete monolit vasbeton vázszerkezet, kitöltőfalazattal

-          Födémek: közbenső födém monolit vasbeton síklemez, zárófödém könnyűszerkezetes, a tetővel egy időben készülő, a felső vasbeton koszorúra támaszkodó kialakítású

-          Lépcsőszerkezet: gipszbeton

NEM TEHERHORDÓ SZERKEZETEK

-                 A külső határoló falak: 30 cm-es N+F téglából készülnek

-                 10 cm homlokzati hőszigetelő rendszerrel, vékonyvakolat fedő réteggel készülnek

-                 Lakások közötti és folyosói elválasztó falak: A lakásokat elválasztó fal anyaga hanggátló tégla

-                 Lakáson belüli válaszfalak: 10 cm ytong

1.              TETŐSZERKEZET

-                 Magastető: szürke beton cserépfedés.

2.              LÉPCSŐ, KÖZLEKEDŐK

-                 Padló: anyagában színezett csúszásmentes gres padlólap.

-                 Mennyezet: álmennyezet, felette vízszintesen elhúzott közműcsatornák, kábelek, vezetékekkel, a glettelt felületeken fehér diszperziós festés, a gépkocsi parkolóhelyek felett és a lakásokhoz tartozó földszinti tárolókban a földszint feletti födém alsó síkján épületenergetikailag méretezett vastagságú kőzetgyapot hőszigetelés a szükséges helyeken.

-                 Kapu: egyedileg gyártott személykapu és gépkocsibehajtó kapu.

3.              KERT

-                 Kialakítás: zöldfelületek kialakítása az alaprajzon látható területeken.

4.              ÉPÜLET VENTILLÁCIÓ

-                 A konyhák szellőztetése konyhai elszívó berendezésekkel lehetséges.

-                 A fürdőszobák, WC-k, amennyiben nincs természetes szellőztetésre lehetőség egyedi ventillátorokkal kapnak szellőztetést, villanykapcsolóról működtetve.

5.              FŰTÉS/MELEGVÍZ ELLÁTÁS

-                 A társasházban a fűtést és melegvízelőállítást puffertartállyal kiegészített gázüzemű berendezések szolgáltatják, melyek az emeleten található gépészeti helységben lesznek telepítve.

-                 A lakásokon belül az összes helyiségben elektromos fűtést alakítottunk ki, csakúgy, mint az üzletekben és irodákban, minden egységben (lakások, irodák, üzletek) 1-1 központi szabályozó termosztáttal.

6.              MÉRŐESZKÖZÖK

-                 Minden közmű fogyasztás (ivóvíz, elektromos energia) lakásonként külön mérőórával, ill. hőmennyiségmérővel mérhető.

 

B.)                  A lakások műszaki tartalma

 

1.              ERKÉLY, TERASZ

·                A teraszokon lévő padlólap egységes, felár ellenében sem változtatható.

2.              NYÍLÁSZÁRÓK

·                Bejárati ajtó: műanyag bejárati ajtó fehér színben, kitekintővel.

·                Beltéri ajtók: Invado (vagy hasonló) típusú papírrácsbetétes dekorfóliás felület teli kivitelben, építész tervek szerinti méretben (fürdő, WC, gardrób, kamra: 75/210, lakószobák: 90/210).

·                Ablakok és erkélyajtók, korlátok: A homlokzati nyílászárók műanyag szerkezetűek acél vasalatokkal, belső műanyag könyöklővel és külső műanyag párkánnyal. 3 rétegű hőszigetelő üvegezéssel.

3.              PADLÓBURKOLAT

·                Lakószoba: laminált parketta, színharmónikus szegélyléccel, alátét szigetelő és párazáró fóliával, 3 választható kialakítással.

·                Fürdőszoba, konyha, közlekedők: látványtervek alapján, 4 választható (3 alapáras, 1 feláras) kialakítással.

4.              FALBURKOLAT, FALFELÜLET

·                Lakó-, előszoba háztartási helyiség külső tároló: vakolt, glettelt felületen fehér diszperziós festés (színes festés vagy tapéta felár ellenében sem kérhető).

·                Fürdőszobában, WC-ben 1,7 m magasságig, I. osztályú, kerámia falburkolatok az építészeti tervek szerint, látványtervek alapján, 4 választható (3 alapáras, 1 feláras) kialakítással.

·                A lakások előtt a homlokzati falban vagy a lakások előszobáiban építész tervek szerint kialakított mérőszekrényben kerülnek elhelyezésre a hőmennyiségmérők.

·                Lakásonként 1-1 központi szabályozó termosztáttal lehet a fűtést vezérelni, a programozható termosztát a nappaliban található.

5.              SZANITEREK ÉS SZERELVÉNYEK

·                Mosdókagyló: Alföldi Bázis mosdó 5116 59 01, porcelán, fehér.

·                Kézmosó: csak a külön WC-kben, Alföldi Bázis 4145 45 01, porcelán, fehér.

·                Kád: 170x70 egyenes kád – 4 mm-es szaniter akril fehér antibakteriális akril, minőségi anyagkombináció praktikusan kialakított fürdőtér.

·                Zuhanytálca: , 90x90 cm, króm zuhanyleeresztővel (a zuhanykabin nem része a műszaki tartalomnak).

·                Mosdó csaptelep: MOFÉM MAMBO 5 Mosdócsaptelep.

·                Kádtöltő csaptelep: MOFÉM MAMBO 5 Kádtöltő csaptelep.

·                Zuhanycsaptelep: MOFÉM MAMBO 5 Zuhanycsaptelep + Zuhanygarnitúra.

·                WC: porcelán, fehér, mélyöblítésű fali konzolos WC- kagyló falsík alatti öblítőtartály, hosszú és rövid öblítést biztosító kétgombos kivitelben.

·                Mosógép csatlakozó: falba szerelt szennyvíz csatlakozási és hidegvíz vételi lehetőséggel, alaprajz szerinti helyen a fürdőszobában, illetve azon háztartási helyiségben, ahol alaprajzon külön jelölve van.

·                Mosogatógép csatlakozó: a konyhai mosogató kombi szelepén keresztül vízvételi lehetőséggel és a mosogató kombi szifonján keresztül szennyvízelvezetési lehetőséggel (a mosogatótálca, a mosogató csaptelep és a szifon nem része a műszaki tartalomnak).

·                A fürdőszobákban elektromos törölközőszárító radiátorokat szerelünk fel kiegészítve a padlófűtést.

6.              ERŐSÁRAMÚ ELEKTROMOS HÁLÓZAT

·                Mérőszekrény: a lakások elektromos fogyasztásmérői csoportos mérőhelyen kerülnek kialakításra.

·                Teljesítmény, kiépítés: A lakások vételára 1X32A teljesítményű elektromos áram vételezésének kiépítését foglalja magában.

7.              ERŐSÁRAMÚ ELEKTROMOS SZERELVÉNYEK

·                Aljzatok, kapcsolók: Fehér színben, kiviteli terv szerint.

·                Dugaljak száma: Nappaliban 4 db, hálószobákban 2 db, a konyhában 4 db általános célú dugalj. Fürdőszobában a mosdó felett (tükör helye mellett) és a mosógép számára 1-1 dugalj.

·                A dugaljak elhelyezése az elektromos terv szerint történik, műszaki konzultáción lehetőség van az áttekintésére.

8.       VILÁGÍTÁS

·                Szabvány szerinti vezetékhálózat kiállásokkal, helyiségenként 1 db izzóval. A kiállások elhelyezése az elektromos terv szerint történik, műszaki konzultáción lehetőség van az áttekintésére.

·                Szoba, előtér: 1-1 db mennyezeti kiállás.

·                Fürdőszoba: 1 db külön kiállás.

·                Konyha: 1 db mennyezeti kiállás, 1 db fali kiállás.

·                Erkély, terasz: oldalfali vagy mennyezeti lámpa égővel és lámpabúrával (nem választható), beltéri kapcsolóval. A homlokzati világítótestek terv szerinti pozícióban készülnek, mindenhol azonos kivitelben (nem választható).

9.       GYENGEÁRAMÚ ELEKTROMOS HÁLÓZAT ÉS SZERELVÉNYEK

·         Lakásonként egy informatikai csatlakozás, lakóhelységenként 1-1 tv kiállás készül a lakótérben elhelyezve, valamint kaputelefon és csengő. A szolgáltatóval való szerződéskötés a vevő feladata.

·         Távközlési szolgáltató: a ház és a lakások távközlési hálózatát a kiválasztott távközlési cég fogja kiépíteni, a közös területen futó vezetékhálózat az ő tulajdonába kerül, amin az általa nyújtott szolgáltatások vehetők igénybe. A házban más szolgáltató a társasház megalakulását követően a közgyűlés által hozott határozat alapján építhet ki hálózatot és nyújthat távközlési szolgáltatásokat.

·         Vagyonvédelem: Lakásonként vagyonvédelmi hálózat alapcsövezéssel ellátott állapotban kerül átadásra.

·         A következő készülékekhez épül ki a védőcső: riasztó központ, kezelő egység, a bejárati ajtóra szerelhető nyitás érzékelő

·         Kaputelefon: 1 db készülék az előtérben, kültéri egység a lépcsőház bejárati ajtaja mellett.

10.   VÁLASZTÁSI ÉS VÁLTOZTATÁSI LEHETŐSÉGEK

·         Az építtető által meghatározott határidőig a vevő a beépítendő termékek típusaiból választhat. A vevők részére a termékek kiválasztására egyszeri, 1,5 órás konzultáció biztosított. A további megbeszélések költsége 30.000 Ft+ÁFA alkalmanként. A határidő eltelte után nincs lehetőség további változtatásokra, és az építtető által meghatározott termékek kerülnek beépítésre. Az alapkínálatból történő választás térítésmentes. A változtatások csak személyes konzultáció során végezhetők, e-mailben történő megerősítés szükséges.

·         Az alábbi anyagok választhatók a mintakollekcióból:

·         belső ajtó

·         kerámia padló- és falburkolat

·         laminált parketta

11.   KÜLÖN TÉRÍTÉS ELLENÉBEN RENDELHETŐ TERMÉKEK:

·         Az építtető által meghatározott határidőig és hozzájárulásával a vevő rendelhet az építtető által megjelölt mintakollekcióból. A változtatási igényekhez kacsolódó személyes megbeszélések költsége 30.000 Ft+ÁFA alkalmanként.

A határidő eltelte után az építtetőnek nem áll módjában külön rendelést biztosítani és az általa kiválasztott termék kerül beépítésre.

Az egyedileg rendelt anyagok és berendezések többletköltségét a vevő köteles előzetesen, külön megállapodásban szerződve megtéríteni. A külön rendelt anyagokat az építtető csak a fővállalkozóval megkötött adás-vételi szerződés feltételeinek teljesülése esetén építteti be.

12.   RENDELHETŐ TERMÉKEK

·         riasztórendszer

·         redőny beépítése

13.   BELSŐ KIALAKÍTÁS VÁLTOZTATÁSA

A lakások belső kialakítása nem változtatható, a vevőnek nincs lehetősége saját beszerzésű anyagokat, illetve termékeket, a kivitelezés során saját kivitelezővel beépíttetni. 

 

C.)                  AZ ÉPÍTKEZÉSRE TÖRTÉNŐ BEJÁRÁS:

Az építtető az építkezés folyamán nem biztosít bejárást az építési területre, ott csak az oda beosztottak, illetve az engedéllyel ott lévők tartózkodhatnak.